Skip to main content

MOSTRA DESCALÇA DE FOTOGRAFIA DOCUMENTAL A VIC

Dissabte 5 d’octubre (Llibreria La Tralla, 19.00 h):

– Conferència de David Airob “La coherència visual en el reportatge fotogràfic”.
– Presentació del nou web de de Nació Digital, que agrupa unes 500.000 fotografies publicades al diari en tota la seva història

Del 5 al 12 d’octubre:
– Exposició d’imatges de 70 treballs de set fotoperiodistes a la Rambla del Passeig, del 5 al 12 d’octubre.

L’art de saber buscar reportatges i portar-los a terme serà el tema de la conferència que, amb el títol “La coherència visual dins del reportatge fotogràfic”, pronunciarà el fotoperiodista David Airob, (http://www.davidairob.com), cap de fotografia de La Vanguardia entre 2007 i 2010, i actualment professional d’aquest diari. En el mateix acte tindrà lloc la presentació del nou web temàtic del diari Nació Digital, que agrupa en un sol lloc unes 500.000 fotografies publicades en el mitjà durant els seus més de disset anys de funcionament. També seran presents a la taula el director de Nació Digital, Salvador Cot, i el promotor de les jornades i fotoperiodista vigatà, Sergi Cámara.

La cita és el dissabte, 5 d’octubre (19.00 h ) a la llibreria La Tralla, de Vic.

L’acte forma part de la primera “Mostra descalça de fotografia documental”, que tindrà lloc a Vic del 5 al 12 d’octubre.La mostra està dirigida per Sergi Cámara i neix amb la intenció de donar a conèixer treballs contemporanis de fotoperiodisme d’arreu del món. Es podran veure 70 peces, tant de fotògrafs de prestigi com d’emergents catalans, de l’Estat espanyol i de Brasil. Les exposicions es mostraran al llarg de la Rambla del Passeig, utilitzant el mobiliari urbà.

Hi haurà treballs com “Síria, any zero”, “La violència a Caracas”, “Les religions a través dels seus pelegrinatges”, “Els 65 dies de la resistència minera”, “El treball esclau a la frontera d’Europa”, “Separació d’una favela de Rio de Janeiro amb un mur” i “El fenomen de la immigració, des de la perspectiva del que es queda.”

El conferenciant: David Airob

David Airob (Barcelona, 1967) es fotògraf del periòdic La Vanguardia, del qual ha estat redactor en cap de fotografia del 2007 al 2010. A partir de la seva incorporació el 1990 ha cobert per aquest diari tot tipus d’informacions, des de campanyes electorals fins a Jocs Olímpics i Campionats mundials de futbol. En paral·lel, ha desplegat projectes fotogràfics personals, que han obtingut distints premis, com el World Photography Award pel seu treball al Centro Niemeyer, d’Avilés, o el primer premi en el recent POY Latam, en la categoria de “Religió, cultura i  tradicions”.

Le seves imatges han estat publicades en revistes internacionals com Time, Paris-Match, Der Spiegel, etc.

Co-fundador del Centre de Fotografia Documental de Barcelona, ha realitzat masterclass, workshops i conferències en diversos centres de formació d’universitats espanyoles. També ha estat membre dels jurats en concurs fotogràfics como el certamen Fotopress. Els seus treballs s’han mostrar en exposicions individuals i llibres. És responsable del bloc sobre fotoperiodisme i edició gràfica TheWside