Safareig de comunicació

Un nou diari que potser no serà diari. Fa dies que es comenta en els cercles de les empreses de comunicació catalanes que després de l’estiu sortirà un nou diari nacional impulsat per Cultura 03 i que respon al nom d’Ara. Sembla que ja té director tant per a l’edició en paper com per a la seva edició digital. Diuen, també, que serà un producte modern (?), i que tot i ser un diari potser no sortirà cada dia (?).

El diari Avui i El Punt ja no estan a OJD en la seva versió digital. Han sortit les audiències dels digitals del mes de juny i una de les incògnites (i curiositat) era veure l’evolució de l’Avui.cat i del Punt.cat un cop fusionades (no, que són dues webs diferents). La sorpresa però és que no hi ha les dades de juny de l’Avui.elpunt.cat i diuen que aquest juliol tampoc estant essent auditats. No sé què deu haver passat. En tot cas, en els mitjans que habitualment parlen d’aquests temes, com Escacc, em sembla que no n’han dit res o almenys no he sabut trobar-ho.

Les tres associacions principals de premsa de casa nostra volen associar-se. L’ACPG, l’APPEC i l’ACPC treballen tal i com han manifestat públicament per arribar a l’associació. És un fet lògic ja que les revistes (APPEC) també fan continguts digitals via web, la premsa comarcal (ACPC) també obre cada vegada més els seus continguts a la xarxa i a l’ACPG et trobes amb projectes que són paper, que són web… i tots ells comencen a tenir continguts audiovisuals… És evident que el canal i/o la periodicitat ha sobrepassat els orígens fundacionals de les associacions. O renovar-se o morir. O adequar-se als temps o difícilment tindrà sentit que continuïn existint tal i com han fet fins ara. Les necessitats dels lectors són diferents, les empreses s’han d’adaptar als nous consums i les associacions han d’evolucionar si volen continuar essent necessàries.

Més audiències. A la jornada que va organitzar conjuntament Grup Nació Digital i la Universitat de Vic (UVic) amb el títol “Audiències i publicitat als mitjans digitals” va participar-hi la FUNDACC (Fundació el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura) i es va anunciar la voluntat futura d’auditar les audiències dels digitals catalans. La noticia, que pot ser molt bona, ha estat rebuda amb molta precaució. Si fem les coses bé, endavant, sinó quedem-nos com estem. No fos cas que només per allò que aquesta seria la nostra (d’eina de treball), féssim el ridícul.

Article publicat a Naciodigital.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *