Skip to main content

Safareig de comunicació (XI)

Som un país de premis. Premis Blocs Catalunya de l’Associació Stic.cat. El passat divendres es van fallar els premis d’enguany de l’Associació Stic.cat als millors blocs catalans. La seu escollida en aquesta edició va ser el Tecnocampus de Mataró (tecnològicament i políticament correctes). Cal dir que té molt mèrit que una associació arribi a organitzar anualment un esdeveniment d’aquestes característiques i que acabi tenint el ressò que té. Per tant qualsevol critica es fa amb l’ànim de millora.
No se si és simptomàtic que la convocatòria en qüestió tingui tantes categories de premis, fins a 10 (el millor bloc polític, personal, d’esports, d’educació…). Sembla que haguem de deixar a tots c@ntents i c@ntentes. A banda de felicitar als guanyadors em sorprenen alguns dels resultats. Quan cercava informació sobre la gala i el jurat vaig trobar-me diversos posts de la galàxia Internet catalana amb els que coincideixo i que per tant ressenyo. Al bloc www.tecnolongia.org d’en Jaume Albaigès hi apareixen alguns dubtes que comparteixo.

D’entrada han guanyat alguns blocs relacionats amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) però que concursaven en categories individuals en comptes de fer-ho en la categoria corporativa. Diu en Jaume Albaigès: “No sé qui va prendre la decisió de presentar els diferents blocs de la CCMA als premis. Francament, no m’imagino Antoni Bassas tornant de la Casa Blanca dient-se a si mateix: “Mmm, ja cal que no m’oblidi d’inscriure’m als PBC. A veure si entre sortir al TN vespre i preparar la maleta per anar cap a Florida trobo un forat”. Tenir professionals com Bassas és motiu d’orgull pel país i amb la trajectòria que l’avala no crec que necessiti un reconeixement com a blocaire.

També hi ha un cert retret al jurat sobre l’assignació de categories d’alguns blocs i els criteris a valorar que no quadren amb part dels resultats. Bé, en tot cas podeu llegir també en www.Janquim.blogspot.com com en fa una valoració al seu bloc, aquest si, personal (tot i treballar a a CCMA).